tisdag 16 augusti 2011

Roadtrip


Har precis fått ett mail av mamma där hon talar om att jag är hemma om 114 dagar :) inte långt kvar nu :)

Lite bilder från road tripen med Tom och Johan


Ayers Rock
19 Augusti - Mot Darwin

Nu har vi vart och sett Ayers Rock. Ett berg som ligger I mitten av australien. Galet fint! Fick däremot en liten chock när vi kom till Alice Springs. Alla fyra är lika förvirrade och lika bra på att kolla upp saker. Trodde verkligen att det kända berget låg vid Alice.. Trodde inte ni också det? Det är väl aldrig någon som har berättat att det ligger 4 timmar därifrån. Det visste väl inte ni heller.. eller? Men det va absolut värt det. Så sjukt fin! Ligger mitt ute i ingen stans, ett rött, stort slipat berg. Galet. Stannade på en gratis camping plats i går kväll. Lånade grillen och grillade hamburgare innan vi gick och la oss. Är inga nattsuddare inte, somnade vid 10 och det är det senaste vi har vart uppe till sen vi började denna roadtripen. Somnade vid 8 I går. Hehe. Går upp runt 6 eller 7 varje morgon för att få ut så mycket av dan som går. Betalade tre dollar för att få låna duschen I morse. Underbart, en varm dusch :)

Planen för i dag ska vi köra så mycket vi orkar med. Va inte så jätte rolig väg hit ner och inte så säker heller tror jag. När vi körde ner och det började bli mörkt så stod det aboriginals (och jag har inget emot dom alls!! så missförstå mej inte) längs väg kanten. Familjer, mammor med små barn I famnen och barn I 8 – 10 års åldern och bara tittade på dej när du körde förbi. Dom stannade med sina bilar brevid varandra mitt i vägen... Läskigt om ni frågar mej. Dom bor här ute utan nånting, inte alla då asså, men några. Helt fascinerande tycker jag. Här i Northern Territory är det också vissa delas som är “Dry Zones” det innebär att man inte får ha nån alkohol alls, det är helt förbjuder, bara för att det är ett sånt stort problem bland aburginals. Enligt Bruse, mannen på farmen vi WWOOFade på, så beror det på att deras folkslag (vad fel det känns att skriva så, vi är ju alla likadana...) inte har haft alkohol så långe som alla andra och deras kroppar kan inte ta hand om det på samma sätt. Alkoholismen är tydligen ett väldigt stort problem för dem.. Väldigt synd.


Har läst i böcker också att denna vägen är nått man ska undvika när det börjar bli mörkt. Alltså inget vi har tänk att uppleva en gång till. Kör vi på så komme vi förbi denna vägen och kommer vara i en nationalpark nära Darwin redan I morgon :D

En ödla som jag jagade när vi va och såg på en lookout

Letade krokodiler i Kakadu National Park... men hittade inga..


Anna va lite trött och Johan, snäll som han är, bar henne tillbaka :)

Hittade en otroligt rolig insekt


Road trips kortet :)


Lyssnar på musik i Darwin :)


Anna och Xavier


Nu är vi i Darwin. Gillar denna stande. Hälig stäming, massor med baren med live band och det är sol och varmt :) Kan inte bli bättre. Är däremot ganska dyrt... Gillar jag inte.Kostar 31 dollar för en natt på hostle. Helt galet. Vi bor i ett tält på en kamoin istället. Mer våran pris klass :)

Men i morgon åker vi vidare ner mot Perth. Fick ett erbjudande av Xavier om att åka med i hans van hela vägen längst väst kusten.. och vi kunde bara inte säga nej :) Åker med honom och en fransk kille som är jätte trevlig. Kommer bli en underbar resa och vi kommer få se massor! Har stora förväntningar på denna kusten. Är inte lika turistigt så jag tror att det kommer vara väldigt orört och fint. Ska finnas ett stort rev och massor av berg som man kan klättra i, stränder som man kan sitta på och dricka rom och cola, spela gitarr.. :) Visst låter det underbart?

Kommer nog inte ha mottagning på mobilen och inte tillgång till internet.. men jag uppdaterar er när jag kan! Planen är att vi ska vara i Perth om ungefär en månad. Kanske lite mer. Slutet av september.

1 kommentar:

  1. Åh här tycker man sig läsa 14 (!) Dagar, fatta besvikelsen när man insåg att man läst fel haha, Ogilla =P

    SvaraRadera