lördag 1 oktober 2011

Funderingar kring mat

Vad är svensk klassisk mat..? Jag och Anna hade denna diskussionen med Dave. Köttbullar, potatismos och lingonsylt. kökt potatis och brun sås. Men mer då?
I Grebbestad är det ju fisk soppa, skaldjur, ostron.. allt som har med havet att göra. Men om man tänker allmänt Sverige.
Vad för svensk mat finns på restauranger? Rotmos, saltkött, köttkorv, blodpudding och ärtsoppa är väll Svenska, men det kan man inte beställa nån stans, eller? Är det för gammaldags?

Vi behöver lite hjälp.. dom vill ha lite svenska maträtter här och jag och Anna har inte kommit på nått.



Mamma, kokosnäten va på Annas födelsedag. Skrev inte det så tydligt.. (eller ja.. inte alls. hihi)

1 kommentar:

  1. Hmmm...Kanske torsk och äggsås eller rödspätta, potatismos och lingonsylt. Grovt bröd med sill och ägg, surströmming, älg-köttbullar med potatismos, renkött... Där har ni lite svensk mat! PUSS syrran

    SvaraRadera