torsdag 20 januari 2011

Adelaide

Ska försöka sammanfatta vad som har hänt sen sist.

och tyvärr så fungerar det inte att lägga in bilder... Super trisst! Ska försöka igen senare men ni får en lång novell av vad jag har gjort så länge.Vet att det är tråkigt med en blogg utan bilder... men internet är inte på min sida i dag.


Dag 1

Åkte ifrån Melbourne. Körde till Werribee där vi gick in på en turist info för att få fakta om hur dyrt det var att åka till Tasmanien. Va inte så jätte dyrt (670 dollar nått för oss båda och bilen)… men vädret där skulle inte vara så bra så vi vågade inte chansa. Och så kändes det som om vi hade velat va där i en vecka för att det skulle vara värt pengarna och då hade vi inte hunnit med Great Ocean Road… Och det vill jag inte missa.

Bestämde oss alltså för att fortsätta mot Toquay där Great Ocean Road börjar. Kom dit på efter middagen och drack lite öl och spelade gitarr.

Va ganska mulet och regnande till och från under dagen.


Dag 2

Vaknade av att en vakt knackade på rutan och gav oss en böter.. Kul. Perfekt sött att vakna på. 125 dollar fattigare… Men vi hade tur, fick bara en böter att dela på kunde blivit dubbelt så mycket. Man får alltså inte sova i bilar i Australien (är en lag asså)… bara så ni vet.

Körde vidare och kollade in Bells Beach, är känd för surf tävlingar som brukar hållas där, men väder va inte så underbart.. regnade och va ganska kallt.. så vi körde vidare. Stannade i Anglesia och kollade på deras golf bana. Eller jaa… vi kollade in kängrusarna som gick runt där. Stannade inte så jätte länge.. regnade och vi fick inte gå ner på gräset…

Körde vidare till Lorne där åkte upp och kollade på ett vattenfall. Jätte vakcert! Tog in på en kamping för att undvika en böter till. Regnade hela kvällen så vi satt i bilen och drack vin, en falska som vi köpte på vin provningen (med smak av plommon, hallon och kanel – om ni ville veta ) och åt ost. En riktig myskväll.


Dag 3

Great Ocean Road var avstängd en bit pga av vädret… Va halt och lerigt på vägen.

Va tvungna att köra en liten omväg in i landet men det gjorde inget, tog vägen om en regnskog. Stötte på ett nerfallet träd på vägen men eftersom att Linus är så liten och smidig kom vi förbi det. (Ska visa er en film). Såg en känguru vid vägkanten. Efter ungefär en timme var vi ute ur regnskogen och tänkte att vi skulle åka och kolla på en utsiktsplatts… hittade inte utsiktsplatsen men vi hittade ett café som hade glass. Inte illa det heller.

Sen hände det något läskigt…. Jag kör och helt plötsligt känner jag nått som kryper på armen.. kollar ner och vad ser jag..?! En spindel som går på mej. Okej, låter inte så farligt… men den va läskig!! Jag skriker till och borstar bort den och då får Anna total flipp. Hon kröp upp mot rutan (helt seriöst asså, hon satt typ på fönstret) och skrek åt mej att stanna bilen.. Stackaren total panik. Kunde iaf inte stanna där så hon satt så en stund tills det kom en liten gräsplätt där jag kunde köra av. Vi va ganska snabbt ute ur bilen båda två. Läskigt… Började packa ur saker för att se om vi kunde hitta spindeln och få ut den. Självklart hittade vi den inte men vi insåg vilket kaos det var i våran bil! Helt galet… Ändrade alla planer som vi haft under dagen och bestämde oss för att storstäda. Började köra mot Apollo Bay och märkte efter ungefär en och en halv mil att våra handukar inte längre va med i bilen.. hmm. Anna hade lagt upp dom på taket medans vi letade efter spindel och vi hade ingen taket på dom när vi åkte iväg. Körde tillbaka för att hämta upp dom men dom var borta… Konstigt.

Tog in på en kamping i Apollo Bay och storstädade bilen.


Dag 4

Sol!!! Underbart! Hade inte alls någon plan på att sitta i en bil när det var fint väder så vi gick till stranden. Tog en paus mitt på dagen för att gå och kolla i affärer och fär att äta en glass sen gick vi till stranden igen.

Grillade fickburgare på kvällen, drack en öl och spelade gitarr. Sov på samma kamping som natten innan.


Dag 5

Fortsatte att köra längst Great Ocean Road.. men va lite besviken för nu var det mulet igen. Regnade iaf inte. Stannade på utsiktsplatser längst vägen. Jätte vackert! Helt otroligt!

Stannade i Petersburough och solade på en strand en stund. Vågade inte bada… va några som fiskade och vi ville inte få en krok i oss. Var inga andra som badade där heller och jag är lite rädd för maneter… eller taggiga fiskar på botten.

Tog in på en kamping som fanns i den lilla byn och åkte iväg till mataffären för att handla mat. Planen var att vi skulle grilla sojakorv med bröd… sen såg vi hur liten mataffären var. Va ungefär lika stor som Shell i Grebbetsad.. och det va mataffär och sprit affär. Fanns inte så mycket vegetariskt att välja på (fanns inget alls faktiskt…) så det fick bli fisk igen. Gjorde absolut ingenting. Va en väldigt kall kväll… blåste en helt del så vi kröp in i bilen ganska tidigt och jag tror vi somnade runt 10.


Dag 6

I dag. Kör vidare mot Adeline – nu har vi tröttnat på det kalla väder och hoppas på sol där. Planen är att vi ska köra så långe vi orkar i dag. Vill verkligen komma till värmen nu. Vi är faktiskt i Australien.

Nu sitter vi på ett café i Portland och dricker kaffe. Och sen slutade internett att fungera… så jag fick inte lägga upp inlägget.

Fortsatte att köra.. Vi körde sammanlagt 8-9 timmar den dagen… Sov i Kingston.


Dag 7

Vaknade och det va fint väder. Åkte till Goolwa och låg på stranden i några timmar innan vi tröttande och åkte vidare till Port Eliot där vi tog en promenad på ett ställe som heter Horseshoe Bay. Jätte fin utsikt.

Åkte vidare lite senare på efter middagen när vi ins¨g att det inte fanns nått att göra. Stannade vid en park i Willunga och spelade lite gitarr (jag börjar lära mej lite nu). Dom hade den läskigaste toaletten där. Allt va elektroniskt, öppnade dörren genom att trycka på en knapp, vattnet började rinna automatiskt när du tog händerna under kranen (inte so ovanligt kanske…) och när du tvättade händerna så spolade toaletten av sej själv. Låter kanske inte så konstigt men det va ganska förvirrande. Spelades musik där inne också…

Och den fick total fnatt när jag och Anna borstade tänderna, öppnade och stängde dörren och spolade va sej själv. Nää, inget jag skulle rekommendera att skaffa.


Dag 8

Hittade ett jätte mysigt café på morgonen där vi köpte frukost. Jätte goda frallor.. och så köpte vi en bulle också. Efter denna underbart goda frukosten åkte vi vidare. Planen var att vi skulle hitta internet så att vi kunde boka hostel i Adelaide… men så såg vi en Beach skylt… och bestämde oss för att åka dit i stället. Va jätte fint väder. Tur som vi hade fanns det ett Mc Donalds på vägen till stranden så vi kunde stanna och kolla hostle också. Älskar att dom har gratis internet! Låg på stranden i stort sett hela dagen.. tog en liten paus för att kolla i affärer och äta en glass. (måste passa på när det är sol)


Dag 9

Adelaide. Och det är varmt! Underbart! Tror inte at jag behöver frysa i natt. Har vart sjukt kallt på nätterna.

Nu sitter jag iaf på Hostlet, Kiwi Loudge, som ligger i North Adelaide. Har gått och kollat i affärer i dag. Tycker verkligen om denna stan.

I morgon är planen att vi ska gå på museum :)

1 kommentar:

  1. Ha ha ha! Vad roligt att ni storstädar bilen, precis som ett hus :)!hihi... Låter som ni har det ganska bra iaf, skulle inte vara fel med lite sol och värme nu, är lite kallt här.

    Jag ska försöka ringa dig i morgon tänkte jag. Har ju inte gått så bra hittills. Det är bara en röst som säger "The number you called is out of order" eller nåt sånt...och när du ringde hörde inte du mig eller så hörde inte jag dig... Hoppas på bättre lycka i morgon! PUSS

    SvaraRadera