lördag 22 januari 2011

Hemsk upplevelse...

Dag 1

Hade spenderat en dag i Adelaide. Gått och kollat i affärer, köpte en T-shirt, ett par pyjamas shorts med ugglor och ett jätte fint fotoalbum. Helt underbart, svarta sidor och läder utsida. Ni kommer älska den, lovar. Anna köpte ett linne i samma affär. Var en fair trade affär.. men jag vet inte hur seriöst man ska ta på sånt? Tror ni att det verkligen är rättvis handel..?

När vi kom tillbaka till rummet började vi göra oss i ordning för att gå ut. Satt och drack en öl på golvet när det hemska inträffade…. Kände hur något bet mej på benet. Jag flyger upp och kollar – en bedbug. Så inte ok!!! Men jag och Anna diskuterar saken och kommer fram till att så långe det bara var en så kanske vi kan klara oss undan. Vände oss om och kollar i sängen.. och vad ser vi?! En bedbug! Gahh!!!! Panik. Jag vill inte bo med små skalbaggar som bitts. Jag är inte så kräsen men där går gränsen.

Vi går ner till receptionen för att se hur vi ska lösa problemet. Men då uppstår ett annat.. Damen (eller tanten kan man nog mer kalla henne) har absolut ingen förmåga att ta egna beslut utan att ringa chefen. Hon satt där med sitt gråa hår i en liten knut och såg helt förtvivlad ut, blank i ögonen som om hon va på väg att börja gråta och upprepade om och om igen att hon inte hade en aning om vad hon skulle göra med oss. Damen ringer chefen, som självklart inte svarar, och lämnar ett meddelande om att det är urgent. Väntar... går upp på rummet för att kolla om vi verkligen har sett rätt, vi kan ju vara två förvirrade tjejer enigt henne, men nej… där kryper det en till bedbug i sängen. Uhhh…

Häll på och vela runt med detta över en timme. Hade inte vart några problem om vi hade kunnat flytta till ett annat rum, men självklart var det fullt. Chefens erbjudande (när hon tillslut ringde tillbaka) var iaf att vi skulle få checka ut direkt och få pengarna tillbaka. Men vart skulle vi ta vägen i Adelaide vid 11 på kvällen? Inte rätt tid att gå runt och leta boende. Kunde inte köra heller eftersom att vi hade druckit. Damen i receptionen var helt förstörd, inte för att vi inte hade någon stans att ta vägen utan för att vi störde hennes sömnsrytn, och ringde till ett annat hostel för att se om det fanns någon säng ledig där om vi kunde ta. Men det va fullt.

Slutade med att hon frågade vad hon kunde göra för att få oss nöjda (eftersom att vi inte ville ta chefens erbjudande ), men vad hon egentligen menade var ”Hur kan jag bli av med er?” Vi kom fram till att vi inte ville sova på gatan så vi sa att om vi fick lakan gratis kunde vi tänka oss att stanna, om vi fick det billigare ( läs gratis ). Men ohhh nej, sånna beslut kunde hon inte ta. Om vi va i rummet skulle vi ju betala, eller? Suck… Totalt oförmögen att ta egna beslut.

Vi gav i alla fall upp. Ville inte spendera en timme till med att diskutera med damen. Vi var väl tvungna att förstå att hon inte kunde ta ett sånt beslut och att ringa chefen igen gick ju bara inte. Fick våra gratis lakan och gick tillbaka till rummet för att snabbt gå därifrån.

Va ute på krogar mesta delen av natten för att slippa vara på rummet med bedbugs mer än nödvändigt. Men inget ont som inte har nått gott med sej – träffade en cowboy på en krog och över en öl berättade han att han skulle rida rodeo i morgon. Jag och Anna måste ha sett ur som två små barn på julafton när han sa att vi kunde komma dit. Stället ligger tre timmar från Adelaide och det kostar bara 15 dollar i inträde. Som gjort för oss! Så nu är det bestämt. Jag och Anna ska se på rodeo i morgon. Helt galet! Ska bli sjukt kul.

Dag 2

Går ner till receptionen och är redo att ha en fight med managern om att få pengarna tillbaka, damen från kvällen innan hade målat upp en bild om värsta bitchen för oss. Men vi möttes av ett leende, en ursäkt och fick våra pengar tillbaka, till och med pengarna för natten som varit. Hon berättade vad för salva vi skulle smörja in våra bett i (har tur, jag har några på benet och Anna har inga alls ) och hon förklarade hur vi skulle få död på dom– det finns ju en risk att dom bor i våra kläder nu. Illa! Riktigt illa! Var en som satt på min väska.. upptäckte den när jag stod i receptionen. Äckligt Som en lus, liknar en älglus utan ben. Uhh… Vidrigt.

Dom verkar lite sega att fä död på. Dör bara av värme. Tvättade det vi kund i Hot och sen torktumlade vi det i lite över en timme. Men det som vi inte kan tvätta i hot har vi lagt i stora svarta sop säckar och sen parkerade vi bilen i solen. Det va en bastu när vi kom dit efter en timme. Men jag är inte övertygad – dom är sega rackare. Ska fixa en riktig bastu i bilen igen och spruta den med insekts spray (vilket antagligen inte kommer hjälpa. Då hade det väl inte vart ett sånt problem på hostlena? ) och sen se till att allt är tvättat och rent innan vi flyttar in någon stans.

När vi var klara med allt tvättande gick vi en promenad i stan. Kollade i affärer och satte oss solen och åt glass.

På kvällen satt vi på rummet, på ett nytt ställe asså, och åt lakris, drack öl och lyssnade på Alan Jackson innan vi gick ut på Hindley St – Adelaides party gata.

Dag 3

Sitter nu på Mc Donalds och bråkar med deras internet. Jag och Anna ska sätta oss och kolla upp hur vi ska komma till rodeon i kväll och sen ska vi leta lite lägenheter i Gold Coast. Är bara en vecka eller så så är vi där. Ska bli kul.Jag och Anna i Adelaide i går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar