måndag 10 januari 2011

Från Sydney till Melbourne

Dag 1

Åkte och hämtade våran bil.

Blev hämtade på tågstationen i Roothy hill och åkte sedan till deras Hamburgare restaurang. Dom va väldigt beslutsamma om att vi skulle köpa en hamburgare innan vi åkte och lydiga som vi är så gjorde vi det. Så otroligt snälla folk! Tror inte vi hade kunnat hitta någon bättre att köpa bil av. Det tog ungefär två timmar till innan vi va ute ur det lilla området. Lyckades köra runt i cirklar.. Helt galet hur komplicerat det ska vara att komma ut ur en förort.

Körde iaf söderut på Princess Highway.

Första natten i bilen va inte så jätte lyckad.. hade varken liggunderlag eller täcke.. och vi stod på en 24timmars öppen McDonalds (inte direkt ett tyst område).

En fruktsallad som dom bjöd oss på innan vi åkte iväg.

Dag 2

Denna dagen bestod mest av letande av madrass och efter en camping plats där vi kunde sova under nyår… men det gick inte så bra, allt var fullbokat och vi hittade inge madrass. På kvällen kom vi iaf till Bombo Beach. Badade, drack en öl och spelade lite gitarr. Väldigt fin strand.


Våran sovplats natt nummer två :)Dag 3

Planen var att vi skulle åka till Jervis Bay men efter en väldigt hjälpsam dam på en turist info fick vi reda på att i store sett alla kamping platser längst kusten va fullbokade under nyår. Kanske ingen stor överraskning. Hon gav oss vägbeskrivning till en kamping i Nowra, en stad lite mer in i landet. Där hade dom platts. Super cool kamping! Har tagit massor med kort men vet inte om det går att förstå hur speciellt det var om man inte var där.

På kvällen satt vi utanför våran bil på gräset och drack en öl och åt chips men det va så mycket mygg att vi smet in i bilen ganska tidigt. Måste erkänna att vi somnade innan 12 slaget. Illa… jag vet. Men att bara ligga i en bil va ganska sövande. Vaknade iaf kvart i 12 och fick se lite fyrverkerier innan jag somnade igen.


Dag 4

1 januari.

Åkte till Jervis Bay, ett naturreservat. Väldigt fint! Låg på stranden. Kände att det var bäst att utnyttja vädret när det va fint.

Tänkte iaf att det va bäst att vi drack upp våran flaska med bubbel vin som vi skulle ha druckit på 12 slaget kvällen innan. Öppnade den på stranden när vi satt och spelade gitarr… men nu har jag lärt mej en sak – bubbelvin måste drickas kallt.


I skuggan på stranden i Jervis Bay.

Dag 5

Mulet… igen. Verkligen otur med vädret. Men såg en känguru när jag skulle borsta tänderna. Händer inte varje dag. Körde vidare. Stannade i Milton och kollade i affärer, stannade i Narooma och tog kort. Men eftersom att det regnade körde vi vidare. Körde fortfarande längst Princess Highway. Sov i Bega, en lien stad.


Kangaroo :)


Narooma

Dag 6

Åkte till Bega Cheese factory och smakade på ost. Körde vidare till Merimbula. Va mulet och kallt, gick och kollade i affärer. Käre vidare till Eden där vi sov.


Dag 7

Körde till Orbost där vi satte oss i parken och spelade gitarr. Hade egentligen velat ha en strand.. men det var en timme dit och eftersom att det precis hade blivit sol tyckte vi att det va bäst att utnyttja den.

Körde vidare på Princes hwy efter ett tag. Sov i Barinsdale.


Fia, Alf och Ted.

Dag 8

Sol! Körde till Golden beach och solade dör en stund innan vi åkte till Seaspray Beach. Underbart med en dag på stranden. Körde vidare på eftermiddagen.

Stannade på en liten pub längst vägen och åt – en stor biff. Helt galet. Hon som vi beställde av sa att de va det som flest åt där och eftersom att jag ändå får kött i allt jag äter så tänkte jag att jaja.. varför inte? Va helt okej. Men jag föredrar fisk. Körde vidare (Princes Hwy) och sov i Yarram.


På väg från stranden.

Dag 9

Körde till Australiens sydligaste halv. Wilsons Promotory National Park. Så enormt fint! Låg på stranden hela dagen.

Körde vidare till en liten stad som va ganska läskig.. massor med kråkor och dam som stod och klappade händerna på gatan. Verkade som om hon försökte prata med kråkorna eller nått.Ett måste kort när man är i Australien. :)

Dag 10 (7/1 2010)

Körde till Philip Island. Kollade i affärer och låg på stranden. Gick ut och tog en öl på kvällen.

Vaknade mitt i natten av att det ramlade en full person på våran bil. Jag tyckte att det va mindre roligt men hans kompisar höll på att dö av skratt.Jag och Anna hade sandslotts tävling. Våra fina slott :) Va på tid asså :)

Dag 11

Låg på stranden. Åt glass. Körde sedan vidare till Woori Yallock, ett jätte litet ställe med otroligt nyfika folk.


Dag 12

Yarra Valley och vinprovning. Lyx! Tog in på ett ställe (Sunway Farm) eftersom att vi inte kan köra när vi har vart på vin provning. Egen dusch, en stor säng med puffiga kuddar. Underbart! Och det hoppar kängurus i trägården. Finns också ett kamel och får likande djur i en hage. Otroligt söta.


Dag 13...

I dag :) Har precis kommit till Melbourne. Har inte kollat in staden ännu.. ville svara på mail och så först.

Hoppas ni orka läsa allt.. blev ett långt inlägg...


Hoppas allt är bra med er hemma! Vad händer? Ni måste uppdatera mej :)

Saknar er.1 kommentar:

  1. Sonja, de ar lamor! Djuren alltsa! :)
    Kul att hora fran er igen, verkar som ni har det harligt!!
    Jag flyttar till Santa B imorgon! Har varit och akt skidor i Lake Tahoe och atit potatismos pa Hard Rock! :) Kom pa att du tipsat om det efter att jag redan bestallt det och det var jattegott ju! Det ar vad jag har for mig! Ha det sa bra!
    Pussokram till er bada!

    SvaraRadera